Шерстяні вироби – тепло і комфорт для суворої зими

Шерстяні вироби – тепло і комфорт для суворої зими

Настала зима, холодні вітри та люті морози лякають не тільки дорослих, а і дітей. Батьки купують захисний теплий одяг, взуття, шарфи та рукавички, проте , хочеться придбати не лише теплий одяг, але й якісний. Тому зазвичай турботливі мами купують і собі, і дітям шерстяні вироби

Вовна – це велика група тканин натурального походження. Виготовляють ь її з вовни тварин , наприклад овець. Головна перевага вовни – це тепловіддача. Навіть коли її доповнюють синтетичними добавками, вона не втрачає свої властивості, тому користується широкою популярністю при виготовленні зимового гардеробу.

Заглянемо в історію

Використовувати хутро тварин почали дуже давно. Коли людство змогло приручити кіз та овець, вони помітили, що з їхньої бавовни можна отримати міцні нитки, з яких доречно виготовити теплий одяг. Добували їх спеціальними гребнями чи вручну, так як ножиці винайшли набагато пізніше.

Деякі археологи певні, що вперше вовну почали використовувати в Грузії ще в доісторичних печерах 34 тисячі років тому до нашої ери. В часи римської імперії, у Європі хутро було популярним на рівні зі шкірою та льоном. Особливо одяг із вовни виготовляли для політиків та знаті. Згодом це переросло в вигідний бізнес, так як торгівля виробами з хутра приносили великий дохід.

Властивості шерстяних виробів

Хутро тварин ціниться якістю і популярністю, тому речі з нього особливі. Розглянемо властивості всі його властивості:

  1. Воно не мнеться, тому не потребує особливого догляду та розгладжування.
  2. Стійке до забруднення
  3. Не затримує на собі різноманітні запахи (диму, поту, їжі).
  4. Воно відштовхує від поверхні виробу воду, але поглинає в себе вологу у вигляді пару. При цьому залишається абсолютно сухою і теплою на дотик.
  5. З нього виготовляють термобілизну, що значно розширює його застосування.

Догляд за шерстяними виробами

Прати вироби із вовни потрібно тільки пральними порошками для бавовняних виробів. Зазвичай їх чистять вручну, але можна користуватися і пральними машинами-автомат при правильному режимі. Температура води повинна бути не більше 30˚, щоб не пошкодити тканину. А також її не можна викручувати та терти, потрібно просто розвісити одяг на спеціальні плічки. Шерстяні вироби не можна сушити на сонці, в пристроях для сушіння білизни та обігрівачах.

Вироби із овечої шерсті

Вироби із шерсті популярні не тільки своїм теплозберіганням, а і лікувальними властивостями. Вони додають власникам життєвої енергії, дозволяють тілу дихати, підвищують працездатність та стійкість до шкідливих факторів навколишнього середовища. А також допомагають організму боротися з такими хворобами, як ревматизм, бронхіт, остеохондроз, різними видами алергій.

Овеча шерсть заспокійливо діє на нервову систему, дозволяє тілу дихати вільно і взимку, і влітку. Це природній матеріал, тому протипоказань щодо застосування фактично немає.

Великим попитом взимку користуються шерстяні рукавички. Вони потрібні як дорослим, так і дітям, так як руки завжди відкриті і найбільше чутливі до холоду.

Купити в’язані рукавиці можна на нашому сайті за доступною ціною і найкращої якості. Поспішайте придбати теплі рукавички для себе та всій своїй сім'ї! Це – якість, комфорт, тепло і стиль. А ще вони можуть стати найкращим подарунком вашим для Ваших близьким, оскільки увага та турбота цінується найбільше. Таким чином ми даруємо рідним свою любов та турботу.

Коментарів немає

Додати коментар

Добавляти коментарі можна буде після авторизації